Ambik beberapa keping biskut tu, ramas2 bg hancur agak2 smp jd crumbs.., agak2 la jumlah dia, agak2 cukup utk jadikan base kek tu nnt...rasanya dlm 5-6 keping kot..gaul dgn butter smp dia mcm lembab2 skit....
kemudian, masukkan di dalam loyang, guna yg 6" je sbb sukatan ni x banyak...sikit jek. tekan kan di dalam loyang tu smp dia mampat, supaya bila potong nanti dia x pecah..
gunakan cream cheese (aku guna philadelphia) sebanyak 250 gram (1 buku), pukul dengan mixer high speed smp jadi lembut...
gunakan cream cheese (aku guna philadelphia) sebanyak 250 gram (1 buku), pukul dengan mixer high speed smp jadi lembut...
Kemudian, msukkan 3-4 sudu besar dairy whipped cream (any brand)
dan satu penutup vanilla essence...Kacau lg sehingga smooth...
dan satu penutup vanilla essence...Kacau lg sehingga smooth...
Masukkan 3 sudu besar caster sugar. pukul lagi sehingga berkilat dan smooth..
Kemudian, masukkan 1 biji telur.. pukul dengan reducekan ke medium speed. agak2 da lembut, boleh stop.
1 comments:
kagums ahkak noks!!! ako mmg keras dan kaku bab2 membaking nih!.. huhuhu..
Post a Comment