CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, January 22, 2009

Cuti....Balik Kampung Wooo....

Yeay..da lama gile rasanya x balik JB..rasanya last balik pun masa raya aritu, lps tu da x balik dah, smp la ni baru nak balik lg...inipun sbb adik aku nak tunang, kalu xpun, haruss la tgu lps banak nnt baru balik kot..x kisah sgt sbb parents aku selalu dtg sini, so xdela terasa sgt x jumpe tu..
Petang ni nak balik kg, sambil2 tu leh la survey2 bidan urut yg power2 yg leh kasi betul sket bb dlm perut aku...aku doa sgt2 biarla bb turn back into position..risau sgt ni...skang ni every nite tido mengiring smp sakit2 bdn aku, tp aku tahan gak demi anak dlm perut nih...Selain tu, aku pun buatla exercise yg Dr. ajar nak bg bb pusing...exercise dia is merangkak..da x psl2 arissa dok ingatkan aku nak ajak dia main tiger2 dgn aku..da dia pun sama2 ikut aku merangkak pastu wat2 suara mcm tiger nak terkam aku...aduhla...sabar jek la...Mintak2lah semuanya dipermudahkan Allah...amin!!


Ni gambar minggu lps masa ktorang g sruvey2 kedai furniture utk nak masuk umah baru nnt, maklumlah kang bl da meletup, aku da kena kuarantin 2 bulan kat umah..so takut xde masa sgt nnt...ni sofa idaman kalbu dia, siap soh aku snap gamba dia smbl posing mcm tu..

dia sgt teruja dpt dok kat sofa kecik comei nih...husband aku nak soh belikan utk letak dlm bilik dia nnt..tp aku rs mcm membazir jek..

da dpt katil baring lak, pastu soh aku snap lg..koserr tau minah kecik nih...

last...dok kat sofa bentuk jari ni...dia ala2 jakun sket...hehhe...

Tuesday, January 20, 2009

Swimmer Wannabe...

Untuk menjadi seorang swimmer yang berjaya, kenalah selalu training...
Ok, training dimulakan dengan aksi mengapungkan badan di atas air...kedua-dua tangan dibuka begini dan apungkan bdn selama mana yang boleh...

Kemudian, jika sudah bosan atau penat, boleh la termenung seketika sambil berposing dgn style sebegini...merenung masa depan memikirkan sama ada terpilih atau tidak ke dalam pertandingan renang...

Sedang seronok termenung, tiba2 dikejutkan dengan kilauan flash dari camera mamirazzi yang menyangkakan beliau adalah seorang swimmer profesional...

Training pada awalnya sudah bertukar kepada aktiviti bersantai2...Gaya baring diubah kepada terlentang semula..Kemudian terfikir, syok jugak korek telinga di dalam air ya...

Akhirnya, menyambung semula latihan renang dengan membuat aksi2 terjunan di dalam kolam..Sekian. Ikut cara saya, pasti berjaya menjadi seorang swimmer...!!

Monday, January 19, 2009

Susah Hati

Baru balik dr check up td..Dr ckp kedudukan baby songsang dan senget lak tu..baby's in an oblique position..
Aku terus susah hati memikirkan nya sbb dr ckp if songsang betul, selalunya mmg dr akan pusingkan secara manual utk bg kepala bb ke bwh, if senget ni, mmg xkan buat sbb risiko tinggi..so dr soh tunggu smp after chinese new yr utk next checkup, if bb da pusing time tu, alhamdulillah syukur..if x pusing gak, mmg aku kompom kena c-sect...uwaa...aku xmo la smp ke c-sect.
Aku tny dr, either aku boleh ke berurut or sbgnya..dr ckp, if nak try boleh la tp make sure jgn urut di perut..if tukang urut nak pegang perut, jgn bg sbb risiko tinggi..ada setengah kes, ada yg tukang urut just urut tang peha or kaki, and it works..dr ckp, ikhtiar sebaik mungkin utk elakkan c-sect..
So skang ni aku tgh nak mencari tukang2 urut org bersalin yg pandai buat mcm tu kat area puchong ni...mcm ne ni??aku betul2 risau n susah hati skang nih...

Friday, January 16, 2009

Cheese Tart


I've been craving for Anna's cheese tart for few months but only manage to get it by today!
Ntah hapa2 ntah ek..tp da namanya peknen kan, harusss la ada rasa mengidam, barula thrill...hehehe...
Sekali order smp 20 pcs, x agak2...tp tu jek la yg tinggal belen utk bwk balik umah...
Tapiiiiiiiii jgn salah paham, bukan sume tu aku makan...aku yg baik hati ni, bg pd kwn2 opis sket bg derang rasa..yg pastiii sume yg makan puji kesedapan cheese tart tu...anna mmg xyah dicakap lg..mmg sedap punye la...aku jek da ngap dlm 4 bijik..bley??
hbsla, makin naikla bdn aku yg da sememangnya naik ni....argh, lantakla, da malas nak pk psl bdn yg mcm belon nih, yg penting lps banak kang aku diet la betul2 (ayat yg kali ke bape ntah ni).

Tuesday, January 13, 2009

Akademi Fantasia In The Making??

video

Pada suatu hari, ada seorang budak yang teringin nak masuk AF nye audition. Tp dia tidak mahu nyanyikan lagu yang disediakan. Dia hendak juga nyanyikan lagu yang diciptanya sendiri....Sangat lawak okeh...da mcm raja lawak pun ada...Audition dijalankan di rumahnya sendiri di puchong dengan disaksikan oleh mummy nya selaku pengadil n mamirazzi...

Keputusannyaaaa....: Dia telah diterima untuk menjadi recording artist dek kerana kehebatan gayanya yang sekejap2 asik betulkan rambut mcm bagus tuh dan penghayatan yang penuh ketika menyanyi walaupun pitching ke lauttt....poyo jek lebih minah nih...dialah penyanyi pertama yang bernyanyi sampai wayar microfon tu terbelit kat mic stand tu..sampai penat mami nya betulkan wayar tu...Nyanyi punya nyanyi smp akhirnya dia membuat gaya yang ala2 tertunduk tu...tp rupa2nya dia terjatuh terduduk di lantai..itulah pengakhiran lagu tersebut....

Melecet

Angkara xmo pakai socks punya psl, hbs kaki arissa da melecet kat belakang tu..aku yg rasa sakit sbb aku tau sakit dia cane, maklumlah da biasa kena kan dulu masa selalu pakai kasut high heels or pakai kasut baru yg sarung tu, sure kena punya...
Kejadian berlaku masa g gathering dinner dgn geng2 UM sabtu lps kat Porto Romano, Mont Kiara...dia asik berlarian2 dgn si emil..tetiba dtg kat aku, ckp kaki dia sakit, tp aku ingatkan sakit biasa jek..pastu aku tgk dia lari2 lagi...so aku diam jek la.. bila balik mlm tu, dia tido...pastu esok paginya bila bangun, dia ckp kaki dia sakit, bl aku tgk, masyaallah...terkopek kulit, dah bengkak dah..siannya dia...terus sapu minyak gamat..bila mandi pun, muka berkerut jek bila kena air...so skang ni, arissa xleh pakai kasut lg selagi luka tu x baik...

Monday, January 12, 2009

Babymoon??

Tgh dok terpk, patutkah pegi somewhere b4 deliver, consider as a babymoon??sesi yg saje2 utk bermesra-mesraan dgn si kakak before kehadiran si adik...saje nak biarkan si kakak tau yg mami n dada sayangkan dia sgt2...
but where to go?am thinking somewhere yang dekat2 jek, dlm kl pun xpe, asalkan si kakak tu hepi, mami n dada hbs kan masa kami dgn dia sahaja tanpa kehadiran orang keempat...
well, will consider n disscuss wif dear hubby...

Tuesday, January 6, 2009

Starbucks & Mcdonalds???

Received this SMS last nite from ma uncle. He's a police.
"Sms from London : Dear All, PLEASE ACT IMMEDIATELY!Starbucks & Mcdonalds, in the UK, are going to give all their profits to the Israelis until next Saturday. Spread the news. BOYCOTT Starbucks & Mcdonalds worldwide!!Sanusi Junid di London."

So, kenala lupakan seketika kesedapan Ice Caramel Macchiato tuh...

Monday, January 5, 2009

New Year

Happy New Year 2009 and not to forget 1430 Hijrah...
To be cliche, as usual everybody has their own new yr's resolutions...
Aku??
2009 resolutions :
* nak kuruskan bdn..harusss la wajib sbb bdn da mcm kuih pau ni.. lps pantang jek kena terus start nih..
* a new healthy baby in february, insyallah..
* move in to our very own home sweet home....soon, insyallah...
* honeymoon / shopping treat wif dear hubby without hvg a kids around..
* be a better person : better wife, mother, daughter/daughter in law, worker...
* nak berjimat cermat, xmo beli benda yg bukan2 n yg x perlu...nak kena kuatkan semangat betul2 nih, sbb selalunya FAILED to do so...
* more saving...

so, what about you guys???

Saturday, January 3, 2009

Model??????

Aritu khamis aritu, ktorang g subang suria tlg abg aku nak pindah umah sementara umah br nak dpt kunci..kena pindah sementara ke umah sewa dulu sbb umah skang ni dia da jual, n org tu nak masuk cpt plak..so kami ni g la sana tlg pindah sesikit..mak aku pun ada sekali...
Masa b4 g umah dia tu, ktorang g brfst dulu kat 1 rest nih...masa dok makan tu, mmg mcm pasan ada satu akak ni doh tgk arissa tgh main2 dgn lyssa n elda (anak abg aku)...lari2 la, kejar2 la...tp wat bodoh jek la sbb ingatkan dia tgk jek sb mulut minah tembam tu kan kepoci...
pastu masa kami nak balik, ktorang pun sume da bangun tuju ke kete, tgl akak ipo aku jek kat dlm tu sbb nak tgu roti canai tapau utk bibik dia, rupa2nya akak tu approach akak ipo aku tny psl arissa, ginila lebih kurang dialog derang..
akak tu tny, "ni anak awak ke?"
akak ipo aku jwb, "xlah, ni anak my sister inlaw"
akak tu tny lg, "dia penah masuk iklan mana2 ke?"
akak ipo jwb, "xde"
akak tu, "ni kad saya, soh adik awak dtg bwk anak sedara awak tu ya kat agensi model saya,utk casting.."
muahahha..rupanya dia tertarik dgn arissa..wakkaka..agaknye sbb mulut dia kepoci kot masa main2 kat kedai tu mmg mulut dia becok...hehehe....
tp aku xtau nak g ke xnak??laki aku mcm x bape suka sbb dia sebole2 xmo anak dia kena mekap2 if masuk tv or majalah ke apa2 jek la...sbb dia tgk dlm tom tom bak tu sume budak kecik2 da pakai mekap..dia x suka...dulupun kwn aku da beria soh g kat sunway tu..dia beria2 soh aku g agensi kat sunway tu tp laki aku xmo...
heheheh......tp kali ni, mak aku soh pegi jek try, mana tau dpt, da alang2 org tu yg soh g, bukan kita yg terhegeh2 bwk anak aku tu g walk in kat mana2 agency...wakakakaka.....

Tudung

Huhuhuhuhu...sejak aku da pandai pakai tudung 4 segi dgn anak tudung keras ni, aku makin sonok beli tudung rm5 kat jln tar yg datin Lin bgtau kedai tu..hehehe...da byk aku borong..aritu memula beli 7 helai sbb 1st try, sekali bl aku rs lg senang nak pakai, jumaat lps aku beli lg..tp x byk sgt la sbb design x byk, cuma kaler jek lain2...aku beli 3 helai jek..tp yg aku tensen bila nampak tudung sebijik sebijon hokeh dgn design selendang hajaba aku..adik aku pun ada sama masa tu, dia pun tensen tgk sbb dia pun dok beli selendang hajaba tu....bila tgk design yg sebijik sebijon n design lawo2...aku beli sekali 6 elai..br rm8...
laki aku pun ckp, membazir jek duit beli selendang hajaba yg byk2 dulu yg selai jek da rm50...ni aku beli selai rm8...6 elai pun br rm48...berbaloi sungguh..design pun cun2 masa jumaat tu...last wik g xde la lawa2..agaknye sbb g pun jumaat pagi kot..pkl 10 aku da terpacak kat sana...cutila katakan...hehehe....